Artikelnummer NS-10630 Kategorier Elexir Pharma, Kost / Kosttillskott, Omega-3 & Fettsyror, Omega3
Elexir Pharma Omega-3 Forte 132 kapslar
149.00 kr 89.40 kr
Tillgänglighet: Endast 1 kvar i lager
Lägg till i önskelista
Lägg till i önskelista
Elexir Omega-3 forte är ett kosttillskott med högkoncentrerad fiskolja med 70 % omega-3 per kapsel som bidrar till
- ögats och hjärnans normala funktion
- normal funktion av hjärta och kärl
- att stödja immunsystemet
Använd så här:
Rekommenderad daglig dos för vuxna: 1-2 kapslar per dag i samband med måltid. Rekommenderat dagligt intag bör ej överskridas, kosttillskott ersätter inte en varierad kost utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost och hälsosam livsstil. Förvaras torrt i rumstemperatur, skyddat mot solljus. Förvaras oåtkomligt för små barn. Innehåller: 132 kapslar.
Innehåller:
– fiskolja (1 kapsel:1000 mg), (2 kapslar:2000 mg)
– omega-3 (Triglyceridform) (1 kapsel:630 mg), (2 kapslar:1260 mg)
– varav EPA(Eikosapentaensyra)(1 kapsel: 300 mg), (2 kapslar:600 mg)
– varav DHA (Dokosahexaensyra) (1 kapsel:200 mg), (2 kapslar:400 mg)
– varav DPA (Dokosapentaensyra) (1 kapsel:30 mg), (2 kapslar:60 mg)
– övriga Omega-3 fettsyror (1 kapsel:100 mg), (2 kapslar:200 mg)
– högkoncentrerad fiskolja
– kapsel (gelatin från nötkreatur)
– stabiliseringsmedel (glycerol)
– antioxidationsmedel (rosmarinextrakt/rosmarinus officinalis L./Oxy’less®)
– fiskolja (1 kapsel:1000 mg), (2 kapslar:2000 mg)
– omega-3 (Triglyceridform) (1 kapsel:630 mg), (2 kapslar:1260 mg)
– varav EPA(Eikosapentaensyra)(1 kapsel: 300 mg), (2 kapslar:600 mg)
– varav DHA (Dokosahexaensyra) (1 kapsel:200 mg), (2 kapslar:400 mg)
– varav DPA (Dokosapentaensyra) (1 kapsel:30 mg), (2 kapslar:60 mg)
– övriga Omega-3 fettsyror (1 kapsel:100 mg), (2 kapslar:200 mg)
– högkoncentrerad fiskolja
– kapsel (gelatin från nötkreatur)
– stabiliseringsmedel (glycerol)
– antioxidationsmedel (rosmarinextrakt/rosmarinus officinalis L./Oxy’less®)
Fettsyran som hjärtat gillar
Redan 1937 kom den första publicerade studien som kunde visa på nyttan av fet fisk. Forskarna hade då studerat eskimåerna och då kunnat konstatera att deras kosthållning med mycket fet fisk, säl och val gjorde att de undvek många av västvärldens välfärdssjukdomar som hjärt-kärl-sjukdomar, reumatisk värk mm. Faktum är att man fortsatte denna forskning fram till 1990-talet, då man övergick till att studera den rena, essentiella fettsyran i fisk – omega-3.
EPA och DHA
De senaste 25-30 åren har både tillverkningen av fiskolja koncentrerats kring två specifika omega-3-syror – EPA och DHA. Skälet till detta var att forskning lyckats visa att just dessa fettsyror var oerhört viktiga för hjärt/kärl-hälsan. Men forskningen visar även på flera hälsoeffekter:
• hjärtats hälsa och kroppens blodcirkulation
• stödjer immunsystemet
• påverkar vissa hjärnfunktioner som humör, känslor, minne, inlärning
• minskar negativa effekter av stress
• påverkar lederna positivt
• bra för barns utveckling av hjärna och synfunktion
Essentiell fettsyra – måste tillföras
Omega-3 med fettsyrorna EPA och DHA är vad man kallar essentiella. Det betyder att kroppen – trots att de är livsnödvändiga – inte kan tillverka dessa själva. De måste tillföras via kosten på ett eller annat sätt. Och med tanke på dessa fettsyrors betydelse för hjärt/kärlhälsan, känns det milt sagt viktigt.
Rätt mängd för hjärtat och kärl
EFSA, den Europeiska livsmedelsmyndigheten, har studerat det gedigna forskningsmaterial som producerats kring fet fisk och fiskolja/omega-3 under drygt 80 (!) år. Man har då fastställt att det är kombinationen av EPA och DHA som är viktig, och att man bör få i sig minst 250 mg tillsammans av dessa båda fettsyror dagligen för att man ska få den gynnsamma hjärt/kärleffekten som eftersträvas.
Oljan i Elexir Omega-3 Forte kommer från “anchoveta”, ett samlingsnamn för ansjovis, sillfisk och makrill som fångas utmed Sydamerikas kust, främst Peru och Chile. Det kalla vattnet på dessa breddgrader gör att fiskarna bygger upp extra stora depåer av omega-3-rik fiskolja, då detta skyddar fisken mot kyla och förfrysning.
Såväl fiske som oljeförädling sker med ett starkt fokus på hållbart fiske, miljö och lokala arbetstillfällen. Vår leverantör är ansluten till en mängd organisationer och avtal som säkerställer detta, bl a Friends of the Sea och IFFO Responsible Supply, två ideella och oberoende organisationer med hållbart fiske och socialt ansvar i fokus. Leverantören följer även UN Global Compact, FNs initiativ för företagande med socialt ansvar.
Oljan raffineras i Norge där tillverkaren opererar med de strängaste toleransnivåerna vad avser eventuella miljögifter, tungmetaller, pesticider och liknande. Samtidigt säkerställs att oljan inte förstörs av syrets oxidation. Därför sker processen på kortast möjliga tid, väsentligt snabbare än de flesta andra raffinaderier.
Läs mer om de olika certifikaten här:GC Rieber Certificates.
Redan 1937 kom den första publicerade studien som kunde visa på nyttan av fet fisk. Forskarna hade då studerat eskimåerna och då kunnat konstatera att deras kosthållning med mycket fet fisk, säl och val gjorde att de undvek många av västvärldens välfärdssjukdomar som hjärt-kärl-sjukdomar, reumatisk värk mm. Faktum är att man fortsatte denna forskning fram till 1990-talet, då man övergick till att studera den rena, essentiella fettsyran i fisk – omega-3.
EPA och DHA
De senaste 25-30 åren har både tillverkningen av fiskolja koncentrerats kring två specifika omega-3-syror – EPA och DHA. Skälet till detta var att forskning lyckats visa att just dessa fettsyror var oerhört viktiga för hjärt/kärl-hälsan. Men forskningen visar även på flera hälsoeffekter:
• hjärtats hälsa och kroppens blodcirkulation
• stödjer immunsystemet
• påverkar vissa hjärnfunktioner som humör, känslor, minne, inlärning
• minskar negativa effekter av stress
• påverkar lederna positivt
• bra för barns utveckling av hjärna och synfunktion
Essentiell fettsyra – måste tillföras
Omega-3 med fettsyrorna EPA och DHA är vad man kallar essentiella. Det betyder att kroppen – trots att de är livsnödvändiga – inte kan tillverka dessa själva. De måste tillföras via kosten på ett eller annat sätt. Och med tanke på dessa fettsyrors betydelse för hjärt/kärlhälsan, känns det milt sagt viktigt.
Rätt mängd för hjärtat och kärl
EFSA, den Europeiska livsmedelsmyndigheten, har studerat det gedigna forskningsmaterial som producerats kring fet fisk och fiskolja/omega-3 under drygt 80 (!) år. Man har då fastställt att det är kombinationen av EPA och DHA som är viktig, och att man bör få i sig minst 250 mg tillsammans av dessa båda fettsyror dagligen för att man ska få den gynnsamma hjärt/kärleffekten som eftersträvas.
Oljan i Elexir Omega-3 Forte kommer från “anchoveta”, ett samlingsnamn för ansjovis, sillfisk och makrill som fångas utmed Sydamerikas kust, främst Peru och Chile. Det kalla vattnet på dessa breddgrader gör att fiskarna bygger upp extra stora depåer av omega-3-rik fiskolja, då detta skyddar fisken mot kyla och förfrysning.
Såväl fiske som oljeförädling sker med ett starkt fokus på hållbart fiske, miljö och lokala arbetstillfällen. Vår leverantör är ansluten till en mängd organisationer och avtal som säkerställer detta, bl a Friends of the Sea och IFFO Responsible Supply, två ideella och oberoende organisationer med hållbart fiske och socialt ansvar i fokus. Leverantören följer även UN Global Compact, FNs initiativ för företagande med socialt ansvar.
Oljan raffineras i Norge där tillverkaren opererar med de strängaste toleransnivåerna vad avser eventuella miljögifter, tungmetaller, pesticider och liknande. Samtidigt säkerställs att oljan inte förstörs av syrets oxidation. Därför sker processen på kortast möjliga tid, väsentligt snabbare än de flesta andra raffinaderier.
Läs mer om de olika certifikaten här:GC Rieber Certificates.
Relaterade produkter
-
Better You Tranbärskapslar EKO 90 kapslar
Better YouBetygsatt 0 av 5219.00 kr131.40 kr Lägg till i varukorg -
Better You Premium Vitamin B5, 60 kapslar
Better YouBetygsatt 0 av 5189.00 kr113.40 kr Lägg till i varukorg
Recensioner
Det finns inga recensioner än.